Etimek tatlısı
Dün akşam için iftara yaptım bu tatlıyı çok güzel bir tatlı malzemeler etimek
bir buçuk litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
bir paket vanilyalı puding tozu
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 tane vanilya şekeri
1 tatlı kaşık tereyağ
Üzerine
badem ve hurma şerbeti için malzemeler
1 buçuk su bardağı süt
2 tane vanilya şekeri
bir su bardağı toz şeker hazırlanışı ilk önce şerbetimizi hazırlıyoruz
Süt, vanilya şekerini ve şekerimizi hafif kaynatıyoruz
Borcam kullandım Bor camın içerisine ekmeklerimizi sıralıyoruz. Üzerine Sütümüzü gezdiriyoruz.
Derin bir tencerenin içerisinde Sütümüzü nişasta mızı şekerimizi vanilya şekerimizi 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya puding tozu nu ilk önce çırpıyoruz. Orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Ekmeklerimizi Üzerine gezdiriyoruz.
Yarım saat dinlendikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz .
Yaklaşık iki üç saat soğuması için buzdolabında bekletiyoruz servis yaparken üzerlerine hurma ve badem kullandım Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder